AgileSource bij fusies en overnames

Een spannend moment

U overweegt een fusie of overname waarvan ICT oplossingen een substantieel deel uitmaken. U wilt weten wat u te wachten staat. Zowel technisch, organisatorisch als financieel. Hiervoor wilt u een Due Diligence uit laten voeren, een onderzoek naar deze ICT oplossingen en de bedrijfskundige context.

Vragen

Wat is de kwaliteit van de onderhavige sytemen, hoe toekomstbestendig zijn deze? Hoe veilig en compliant is de digitale inboedel? Wat is de omvang, performance, de aanpasbaarheid? Wat zijn de te verwachten inspanningen en kosten op korte, middenlange en lange termijn? Hoe draaien de teams voor ontwikkeling en beheer? Hoe zal dit in toekomst eruit kunnen zien? Hoe halen wij het maximale rendement uit onze intenties? Zijn er verborgen punten waarop gelet moet worden?

Deze en andere vragen wilt u graag degelijk beantwoord weten. Immers, dit is een cruciaal moment. En tegelijkertijd een uitgelezen kans om de wissels voor de toekomst juist te stellen door vanuit een HRO bril te kijken.

Antwoorden

Ons team ervaren experts beantwoord deze en andere relevante vragen middels een degelijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Met onze rapportage in handen als aanvulling op een brede Due Diligence hebt u een goede voorbereiding getroffen. Wij kijken verder dan de centjes en de spreekwoordelijke bitjes en bytjes. Wij weten dat de resultaten altijd een weerkspiegeling zijn van de interacties van de mensen rondom het product. Inzicht in deze aspecten geeft belangrijke transparantie richting het verleden en heeft voorspellende waarde voor de toekomst.

Zo hebt u meer inzicht in de kwaliteit van de digitale inboedel, meer zekerheid in de onderhandelingen, en een onderbouwde visie op de te verwachten integratie.

Doorzetten

Na de beslissing voor fusie of overname is het cruciaal dat de implementatie ook goed gebeurt. Wij helpen u graag bij de implementatie. Wij begeleiden deze zodat de valkuilen op weg naar betrouwbare resultaten worden vermeden en de fusie of overname daadwerkelijk de gewenste resultaten oplevert.