Leadership training

Leadership.

Tegenwoordig lijkt alles te draaien om zelfsturende teams, het verwijderen van de middenlaag en democratische omgangsvormen. Wij vinden deze beweging belangrijk en productief in de totale mix van mogelijkheden. Maar ongeschikt als enige aanpak.

Vaak is directief en gedreven leiderschap hetgeen waar de situatie om vraagt, vaak coachend, vaak volgend, informeel, participerend, terugtrekkend. Kortom, het gaat bij leiderschap om het totale gedragsrepetoire dat een leidinggevende dient te beheersen.

Onze trainingen in leadership zijn bedoeld voor managers die in korte tijd leiderschapsvaardigheden verder willen verbeteren met als doel effectiever leiding te geven. Hiervoor omvat de training leiding geven én leiding ontvangen.

U gaat als deelnemer de leiderschapsstijl ontdekken die het beste bij u en de situatie past. U leert de stijlen effectief in te zetten voor het sturen van teams en processen, het effectief doorvoeren van veranderingen en het verhogen van de betrouwbaarheid en performance van medewerkers en teams. U leert om een HRO waardige organisatie te bouwen vanuit de juiste normen en waarden en omgaan met manipulatie en macht.

Onze leadership trainingen zijn gericht op High Performance en High Reliability en worden verzorgd door zeer ervaren instructeurs met ervaring bij overheid, bedrijfsleven en defensie.

Na afloop bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan onze regelmatige intervisiebijeenkomsten voor leiders.